De Bingo

Alhoewel De Muzikale Bingo al vele honderden keren met succes werd uitgevoerd, zijn er uiteraard nog steeds mensen die absoluut niet weten wat ze zich bij De Muzikale Bingo voor moeten stellen. Ik leg het dus gewoon nog een keer uit (en als het moet nog tien keer!!)….
De Muzikale Bingo werkt niet met getallen maar met liedjes. Nederlandstalige liedjes. Omdat De Muzikale Bingo voor iedereen een feest moet zijn (ook als je het liedje niet zou kennen), heb ik er voor gezorgd dat de titel van het liedje op z’n minst een keer wordt gezongen. Om een voorbeeld te geven: het liedje Poen van Willem Parel. Welnu, die titel wordt door Willem Parel (=Wim Sonneveld) niet één maar wel 80 keer gezongen. De titel is dus Poen. U streept Poen door op uw kaart…duidelijk?
 
De Bingomaster (dat ben ik dus) gaat nu alle liedjes laten horen. Hoort u een liedje dat bij u op de kaart staat, dan streept u dat door. Wie het eerst het bovenste rijtje vol heeft, roept bingo!
Net een gewone bingo eigenlijk. Ja. Maar met dit verschil: de middag of avond is veel levendiger. De meeste mensen kunnen zich namelijk niet bedwingen en zingen uit volle borst de liedjes mee. Zo is De Muzikale Bingo dus niet alleen spannend maar ook ontspannend. En er valt ook nog heel wat te lachen want er loopt een presentator rond ( dat ben ik dus) die heel veel grappen op de zaal loslaat.
 
Aanbod
Er zijn natuurlijk heel veel liedjes maar dankzij de immense ervaring die ik inmiddels opdeed, kan ik moeiteloos een thema kiezen dat goed op de doelgroep aansluit.
Jaren vijftig/jaren zestig
Liedjes over Oranje
Liedjes over de liefde
Liedjes over beesten, bloemen en de zomer enz enz
Ik adviseer u met alle plezier over de door u te maken keuze.
De doelgroep(en)
Ik heb in principe gekozen voor de groep 60-plus
Ik trad inmiddels vele malen op in
-verzorgingshuizen
-verpleeghuizen
-seniorencomplexen
-alzheimerscafe’s maar ook voor
-ouderenbonden
-plattelandsvrouwen
-stichtingen welzijn ouderen
-mantelzorgorganisaties
 
Benodigdheden
De Muzikale Bingo speelt zich meestal binnen af. In een restaurant, ontmoetingsruimte, vergaderzaal etc. Er dienen wel tafels en stoelen te staan. De deelnemers nemen hieraan plaats. Zij hoeven niet met het gezicht naar het eventuele podium te kijken want de presentator (dat ben ik dus) loopt voortdurend door de zaal en komt bij iedereen wel een keer of tien langs.
De Muzikale Bingo neemt zelf een geluidsinstallatie mee, formulieren en pennen.
U zorgt voor de prijsjes. Een stuk of tien is meestal genoeg want het is de deelnemers al snel duidelijk dat het deze middag/avond niet om het grote winnen gaat maar meer om het gezellig samenzijn.
Als de presentator dan ook nog een kopje koffie vooraf en een sapje in de pauze aangeboden krijgt dan kan niets een geslaagd evenement nog in de weg staan.